De door mijn vader Walter Richter begonnen bakkerij "Richter" bestaat sinds 1950, het jaar waarin mijn toenmaals 19 jarige vader zich als bakker zelfstandig maakte. De bedrijfsvoering deelde hij de eerste 6 jaar samen met zijn zuster Dora. In deze periode leerde hij mijn moeder Franziska Heinen kennen met wie hij in 1956 trouwde..

In het jaar 1958 betrok de familie Richter het verbouwde ouderlijke huis in Steffeshausen waar de bakkerij de daaropvolgende 22 jaar blijven zou. In deze tijd groeiden mijn broer Guido en ik op en leerden eveneens het bakkersvak van vader. Het bedrijf in Steffeshausen werd te klein; in 1980 verhuisde de bakkerij weer naar Burg-Reuland, waar zij ook vandaag de dag nog thuis is..

In 1986 nam ik, Hans Richter en mijn vrouw Petra Scholtes het bedrijf van mijn ouders over en leiden het verder. Onze bakkerij is dagelijks voor u geopend van 7:00 tot 19.00 uur. Op woensdag zijn wij gesloten.


Tot het assortiment van brood en banket, hoort een groot aantal heerlijke broodsoorten en broodjes en een variatie aan gebak. In onze bakkerij bereiden wij het dagelijks brood met liefde zorg en aandacht. De eerste klas Qualiteit bereiken wij door het gebruik van de beste grondstoffen op natuurlijke basis, een garantie voor de kostelijke smaak. Een traktatie… overtuig u zelf!


Voor iedere gelegenheid is er een passende taart. Wij informeren u graag en maken uw persoonlijke wensen waar. Een uitzonderlijke of aparte taart? Een ongebruikelijke vorm? Een taart met foto? Of heeft u andere eigen ideeën? Wij hebben veel voorstellen, vraag hiernaar!


Klik op onze kleinen kunstwerken.

Wij leveren onze producten in de hele Gemeente Burg-Reuland maar ook in de nabije omgeving. Onze wagens ziet men overal- wij komen beslist ook bij u voorbij en stoppen graag!

Om te pauzeren of een praatje te maken bent u op het goede adres in onze gezellige cafetaria en bij mooi weer kunt u op het terras van een van onze specialiteiten genieten. Voor de kinderen is er een speelplaats met een schommel - en mag het daarna misschien een ijsbeker zijn?


Voor uw festiviteiten staat er een feestzaal met 250 zitplaatsen en een ingerichte keuken ter beschikking. Of het nu een familie- of bedrijfsfeest is, feesten zijn hier prima te vieren! Gelegenheden genoeg: bruiloft, doopfeest, kommunie, verjaardag of jubileum… neem telefonisch kontakt met ons op of komt u rustig eens voorbij zodat wij alles met u kunnen bespreken.

Reuländer Backwaren PGmbH, Dorf 128, B-4790 Burg-Reuland, Tel: +32 80 329 140, Fax: +32 80 420 140